Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Basmatiris
Basmatiris
125 g
Parmesangratinerad kolja
Koljafilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitvinssås (Mjölk, Fisk, Laktos)
1 förp
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Broccoli & tomat
Broccoli
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 654 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 61 g
- Protein 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Parmesangratinerad kolja: Lägg koljafilé i en ugnsfast form. Krydda fisken med salt och nymald svartpeppar. Blanda ihop vitvinssås och häften av den rivna parmesanosten i en bunke. Häll såsen över fisken i formen. Strö över resten av den rivna parmesanosten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 13 min.
- Broccoli & tomat: Skär buketter av broccoli och skiva stammen tunt. Kvarta tomaten. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs all broccoli ca 3 min. Tillsätt tomat och fräs ytterligare ca ½ min. Dra från värmen och krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Servera parmesangratinerad kolja med basmatiris och stekta grönsaker.