Parmesan- och vitvinsgratinerad kolja med råstekt broccoli
20
Utan gluten

Parmesan- och vitvinsgratinerad kolja med råstekt broccoli

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Basmatiris

Basmatiris
125 g

Parmesangratinerad kolja

Koljafilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitvinssås (Mjölk, Fisk, Laktos)
1 förp
Riven parmesan (Mjölk)
50 g

Broccoli & tomat

Broccoli
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 654 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 61 g
  • Protein 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Parmesangratinerad kolja: Lägg koljafilé i en ugnsfast form. Krydda fisken med salt och nymald svartpeppar. Blanda ihop vitvinssås och häften av den rivna parmesanosten i en bunke. Häll såsen över fisken i formen. Strö över resten av den rivna parmesanosten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 13 min.
  4. Broccoli & tomat: Skär buketter av broccoli och skiva stammen tunt. Kvarta tomaten. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs all broccoli ca 3 min. Tillsätt tomat och fräs ytterligare ca ½ min. Dra från värmen och krydda med salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera parmesangratinerad kolja med basmatiris och stekta grönsaker.