Turkey larb med sojayoghurt och limedressad kålrabbi
20-30

Turkey larb med sojayoghurt och limedressad kålrabbi

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • socker
  • salt

Sojayoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Japansk sojasås (Sojabönor)
½ msk

Larbfärs

Rödlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Lime
1 st
Kalkonfärs
300 g
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 msk
Socker
1 tsk

Till servering

Jasminris
135 g

Kålrabbi

Kålrabbi
1 st
Lime
½ st
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 671 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta!

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sojayoghurt: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med japansk soja.
  3. Förberedelse larbfärs: Skiva rödlök. Kärna ur och skiva röd chili tunt (se tips!). Lägg undan hälften av chilin till servering. Tvätta limen i ljummet vatten. Finriv skalet och dela limen.
  4. Kålrabbi: Skala kålrabbi och skär i tunna stavar, lägg i en skål. Blanda med pressad saft från halva limen och lite salt.
  5. Larbfärs: Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek kalkonfärs, hälften av den röda chilin och pressad vitlök ca 5 min, tills kalkonfärsen är frasig och helt genomstekt. Dra stekpannan från värmen.
  6. Rör ner limeskal, pressad saft från halva limen, japansk soja, socker och rödlök i pannan med färs. Blanda ordentligt. Smaka eventuellt av med lite mer soja.
  7. Servera larbfärs med sojayoghurt, jasminris och limedressad kålrabbi. Toppa med resten av den röda chilin!