Indisk cashewnötscurry med rostad blomkål, mynta och basmatiris
30
Utan gluten
Laktosfri

Indisk cashewnötscurry med rostad blomkål, mynta och basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • salt
  • tomatpuré
  • sambal oelek
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • flytande honung

Rostad blomkål

Blomkål
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm

Curry paste

Gul lök
½ st
Cashewnötter (Cashewnötter)
20 g
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Spiskummin
1 ½ tsk
Curry
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Malen koriander
¾ tsk
Salt
2 krm

Gryta

Gul lök
½ st
Olivolja
Vatten
2 dl
Kokosmjölk
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
¾ tärning
Flytande honung
1 tsk
Salt

Till servering

Basmatiris
150 g
Mynta
20 g
Cashewnötter (Cashewnötter)
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 622 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad blomkål: Skär blomkål i små buketter. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, pressad vitlök och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Curry paste: Finhacka gul lök och lägg i en mixerbunke tillsammans med cashewnötter, pressad vitlök, tomatpuré, sambal oelek, spiskummin, curry, malen ingefära, malen koriander och salt. Mixa till en smet med stavmixer.
  5. Gryta: Klyfta gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs löken ca ½ min. Tillsätt curry paste och fräs allt ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten, kokosmjölk, smulad grönsaksbuljong och honung. Låt sjuda ca 8 min. Smaka av med lite salt.
  6. Grovhacka mynta. Vänd ner den rostade blomkålen i cashewnötscurryn och toppa med mynta och cashewnötter. Servera med basmatiris.