Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ströbröd
- mjölk
- vitlök
- salt
- grillspett
- olivolja
- vatten
- kycklingbuljong
- svartpeppar
Köfte
Ströbröd
¼ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Spiskummin
¾ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Nötfärs
250 g
Grillspett
Tabbouleh
Couscous (Vete)
125 g
Olivolja
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Rödlök
1 st
Gurka
¾ st
Tomat
1 st
Bladpersilja
20 g
Citron
1 st
Salt
Svartpeppar
Tzatziki
Gurka
¼ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 615 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 65 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Vill du grilla, tänd grillen!
- Köfte: Blanda ströbröd, mjölk, pressad vitlök, salt, spiskummin, torkad oregano, malen koriander och nötfärs i en bunke. Ställ in i kylen och låt vila minst 15 min.
- Tabbouleh: Lägg couscous i en rymlig bunke. Blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en liten kastrull. Häll den varma buljongen över couscousen och täck med folie. Låt stå och dra ca 10 min. Fluffa upp grynen med en gaffel.
- Finhacka rödlök. Skär gurka och tomat i små tärningar. Finhacka bladpersilja (även stjälkarna). Blanda ner allt i bunken med couscous. Smaka av med pressad citronsaft (ca 1 msk), lite salt och nymald svartpeppar.
- Tzatziki: Grovriv gurka. Pressa ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
- Köfte: Forma färsen till 4 järpar. Om ni vill, trä upp järparna på grillspett. Grilla eller stek färsspetten ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Servera grillade färsspett med tabbouleh och tzatziki.