Löjromspizza - svenska smaker i ny kontext

Löjromspizza - svenska smaker i ny kontext

Vår smakresa fortsätter och den här gången tar vi en närmare titt på fusionmatlagningen, det vill säga matlagning där influenser från två eller flera olika kök blandas i en och samma härliga smakkombination.

Löjromspizzan är ett härligt exempel på fusionmatlagning. Här har vi en blandning av en traditionell italiensk pizza med svenska råvaror. En riktig pizzasuccé med smak av sensommar.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • Crème fraiche
  • Parmesan
  • Färsk dill
  • Rödlök
  • Löjrom
  • Citron


Så här gör du löjromspizza

  1. Använd färdig pizzadeg, eller baka din egen. Spana i så fall inn vårat recept på kalljäst pizzadeg här.
  2. Bred crème fraiche över hela pizzabotten, och riv över parmesan.
  3. Grädda i ugnen.
  4. Toppa med färsk dill, rödlök, löjrom och pressa över saften från en citron.

Vips så har du en pizza med fina kontraster mellan den smelta osten och den kalla toppingen!

Med Linas Matkasse kan du enkelt skräddarsy din matkasse. Det finns över 40 valbara och spännande rätter att välja mellan varje vecka.

Se hur du kan skräddarsy din matkasse här