Smarriga burgare

Det är inte mycket som går upp emot grillat en varm sommarkväll. Här ger vi dig några snabba tips och lite inspiration på smarriga hamburgare att lägga på grillen. Smaklig måltid!

Det fina med hamburgare är att de går att variera i all oändlighet. Det som ligger i ropet just nu är att komponera sin burgare med rena smaker – det vill säga att man låter ingredienserna tala för sig själva. Så, om du gör en hamburgare på blandfärs (vilket är att föredra om du vill ha den lite saftigare) kan du med fördel toppa burgaren med en bra majonnäs, dijonsenap, picklad rödlök, krispig sallad, tomat, inlagd gurka och valfri smakrik ost.

Smash-burgare och hamburgerbröd

Hamburgare blir som allra godast på grillen men gör sig även fint att steka på en grillpanna. Ett tips är att hålla biffen luftig för att den ska bli så saftig som möjligt. Du kan även göra en så kallad smash-burgare – gör en boll av färsen och tryck ut den i pannan. På så sätt får du något bättre struktur på köttet jämfört med om du gör så kallade puckar av det. Även brödet har såklart en viktig del i en god hamburgare. Här hittar du recept på ljusa och saftiga hamburgerbröd. Perfekt att baka tillsammans med barnen en ledig sommardag.

Vegoburgare

Vill du göra en grön burgare till grillen i sommar tipsar vi om att antingen göra en smarrig kikärtsburgare eller en halloumi- och portabelloburgare. Den senare är en toppengod kombo där basen utgörs av en liten grillad halloumibit ackompanjerat av grillad portabellohatt. Toppa det hela med inlagd lök och gurka. Kikärtsburgaren kan du gärna toppa med avokado, picklad rödlök, koriander och en mangodressing; mixa fryst mango och lite yoghurt. Mums!