
Hamburgerbröd
Även hamburgerbrödet har såklart en viktig del i en god hamburgare. Testa gärna vårt recept på ljust och saftigt hamburgerbröd. Perfekt att baka tillsammans med barnen en ledig sommardag.
Eget Hamburgerbröd
Tid ca 2 timmar
Ingredienser ca 6 st
- 25 g jäst
- 25 g smör
- 2 ½ dl mjölk
- ½ tsk salt
- 5 ½ dl vetemjöl
- 1 ägg
Gör så här
- Värm ugnen till 225 °C vanlig, eller 200 °C varmluft.
- Smula jäst i en rymlig bunke. Smält smör i en kastrull. Rör ner mjölk och värm till 37 °C.
- Tillsätt degvätskan i bunken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt och nästan allt vetemjöl (spara ca 1 dl utbakning). Knåda degen ca 10 min.
- Pudra lite vetemjöl över degen och låt jäsa under bakduk ca 40 min, till dubbel storlek.
- Ta upp degen på arbetsbänken och knåda degen lätt. Dela i 6 jämnstora delar och rulla till bollar.
- Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna något. Jäs ca 30 min under bakduk, till nästan dubbel storlek
- Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, tills bröden fått gyllene färg.
Efter gräddningen har du nu förhoppningsvis det bästa hamburgerbrödet du någonsin smakat!
Trevlig måltid!