Såhär ångkokar du grönsaker

Det finns en rad olika fördelar med att inte koka sina grönsaker utan att istället ångkoka dem. Dels behåller de sin färg bättre men även viktiga näringsämnen bibehålls när du ångkokar dina grönsaker.

Vissa kanske känner att det låter besvärligt att ångkoka, speciellt när man är van vid att göra det på sitt gamla vanliga sätt. Vi kan dock garantera att det är både smidigt, snabbt och grönsakerna blir dessutom smakrikare!

Vill du njuta av goda middagar utan stress? Låt oss sätta ihop en matkasse som passar just dina behov – eller välj bland 80+ rätter och skapa din egen meny. Alla rätter är dessutom näringsberäknade, så att du enkelt kan äta både gott och balanserat.

Så här ångkokar du dina grönsaker

  • Koka upp vatten i en kastrull.
  • Lägg sedan dina grönsaker i ett durkslag av metall.
  • Lägg durkslaget i kastrullen utan att doppa grönsakerna i det kokande vattnet.
  • Täck durkslaget med ett kastrullock

Ta bort locket och voila, ångkokade grönsaker redo att förtäras!