Paprika- och fetaostgratinerad penne med pumpafrön och vitlöksstekta champinjoner

Paprika- och fetaostgratinerad penne med pumpafrön och vitlöksstekta champinjoner

4.08 (77)
Under 50 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Grillad paprika
1/2 burk
Pastasås arrabbiata
1 förp
Vatten
4 dl
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar
Cocktailtomater
1 ask
Penne rigate
360 g
(Gluten)
Fetaost
1/2 förp
(Mjölk, Laktos)
Pumpakärnor
100 g
Mixsallad
1 förp
Champinjoner
1 förp
Olivolja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Fetaost
1/2 förp
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
868 kcal
Fett:
35 g
Kolhydrater:
105 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225 grader.
Häll grillad paprika i en mixerbunke. Tillsätt arrabbiatasås, vatten, vispgrädde och skivad vitlök. Mixa slätt och smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Halvera tomaterna. Blanda okokt pasta med såsen i en smord ugnsform. Strö över tomater och 1/2 förp smulad fetaost. Gratinera 30-35 min, tills pastan är mjuk.
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna 2-3 min. Skölj mixsalladen. 
Skiva svampen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek svampen på hög värme 2-3 min. Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor, lite salt och nymald svartpeppar. 
Toppa pastagratängen med sallad, champinjoner, rostade pumpakärnor och 1/2 förp smulad fetaost.
Smaklig måltid!