Japansk köttfärspanna med jordnötter och limedressad böngroddssallad

Japansk köttfärspanna med jordnötter och limedressad böngroddssallad

4.12 (361)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Jordnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Japansk soja
  • jasminris
  • olja
  • sambal oelek
  • socker
  • vatten
  • vitlök
Lime
1 st
Japansk soja
2 msk
Gurka
1/2 st
Rödlök
1/2 st
Böngroddar
1 förp
Socker
1 tsk
Koriander
1 kruka
Jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Olja
1 msk
Ingefära
1 bit
Olja
1 msk
Nötfärs
500 g
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Vatten
1 dl
Näringsinnehåll per portion
Energi:
743 kcal
Fett:
36 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta limen ordentligt i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften i en salladsskål, tillsätt japansk soja. Tärna gurkan och finhacka rödlöken, vänd ner i salladsskålen.
Skölj böngroddarna i kallt vatten. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs böngroddarna och socker på hög värme, 1-2 min. Blanda ner i salladsskålen. Spara stekpannan.
Skala och finriv eller finhacka ca 50 g färsk ingefära. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Fräs nötfärsen på hög värme 3-4 min. 
Tillsätt ingefära, pressad vitlök, japansk soja, sambal oelek och vatten. Fräs tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
Grovhacka jordnötter och koriander. Servera japansk köttfärspanna med jasminris och böngroddsallad. Toppa med koriander och jordnötter.
Smaklig måltid!