ViktVäktarna
9
Points®värde per portion
Mexikansk kyckling i tortillabröd
med bönröra och korianderRätten saknar betyg
Under 30 min
15 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- flytande margarin
- olivolja
- rödvinsvinäger
- socker
- vatten
Kycklingfilé
300 g
Spiskummin
1 förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Flytande margarin
1 tsk
Svarta bönor, (190 g)
1 förp
Röd chili
1 st
Rödlök
½ st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Spiskummin
1 förp
Paprikapulver
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vatten
1 dl
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Tortillabröd
2 st
Mixsallad
30 g
Matyoghurt
1 dl
Koriander
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du äta flera tortillabröd har de 4 Points per styck.
Dela kycklingfilé i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda med spiskummin, salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna och fräs kycklingbitarna ca 5 min, tills de är helt genomstekta. Lägg på ett fat och täck med folie, spara stekpannan.
Häll av och skölj svarta bönor. Skiva röd chili (om du vill ha mildare chili, ta bort kärnhuset). Hacka rödlök.
Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Fräs lök, chili och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt svarta bönor, tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, rödvinsvinäger, socker, salt, lite nymald svartpeppar och vatten. Låt vätskan koka in något. Mosa bönorna lätt med en gaffel.
Tärna tomat och finhacka rödlök.
Värm gärna tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna.
Fyll varma tortillabröd med mexikansk kyckling, bönröra, mixsallad, matyoghurt och koriander. Rulla ihop och ät direkt.
Smaklig måltid!