Ugnsbakad lax med sesamfrö, ingefärssås och pak choy
Laktosfri

Ugnsbakad lax med ingefärssås

sesamfrö, och pak choy
4.12 (619)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Jasminris
135 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Olja
Kinesisk soja
½ förp
(Sojabönor, Vete)
Kinesisk wok- och dippsås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Socker
½ msk
Vatten
3 msk
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
1 krm
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Olja
Salt
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
601 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). 
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
 Finhacka ingefära och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull och fräs ingefära och vitlök ca 1 min. Tillsätt kinesisk woksås, kinesisk soja, socker och vatten. Låt sjuda ca 2 min, tills såsen börjar tjockna.
 Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda laxen med salt och pensla på lite av ingefärssåsen. Strö över sesamfrön. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills laxen är klar.
 Skär pak choy och rödlök i klyftor. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs allt ca 3 min. Krydda med lite salt. Lägg över på ett fat och strö över sesamfrön.
Servera sesambakad lax med jasminris, ingefärssås och pak choy.
Smaklig måltid!