Laktosfri
Ugnsbakad lax med ingefärssås
sesamfrö, och pak choy4.12 (619)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
Jasminris
135 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Olja
Kinesisk soja
½ förp
Kinesisk wok- och dippsås
1 förp
Socker
½ msk
Vatten
3 msk
Laxfilé
2 st
Salt
1 krm
Sesamfrön
1 förp
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Olja
Salt
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 601 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka ingefära och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull och fräs ingefära och vitlök ca 1 min. Tillsätt kinesisk woksås, kinesisk soja, socker och vatten. Låt sjuda ca 2 min, tills såsen börjar tjockna.
Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda laxen med salt och pensla på lite av ingefärssåsen. Strö över sesamfrön. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills laxen är klar.
Skär pak choy och rödlök i klyftor. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs allt ca 3 min. Krydda med lite salt. Lägg över på ett fat och strö över sesamfrön.
Servera sesambakad lax med jasminris, ingefärssås och pak choy.
Smaklig måltid!