Ramen med ostronskivling, pocherat ägg och chiliolja
Laktosfri
Vegetariskt

Ramen med ostronskivling

pocherat ägg och chiliolja
3.94 (108)
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • ättiksprit (12%)
Olja
2 msk
Sesamolja
½ påse
(Sesamfrön)
Chili flakes
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja
½ påse
(Sesamfrön)
Soja- och ingefärssås
½ förp
(Sojabönor, Vete)
Grönsaksbuljong
1 påse
Vatten
7 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Ostronskivling
200 g
Olja
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Soja- och ingefärssås
½ förp
(Sojabönor, Vete)
Vatten
1 dl
Ättiksprit (12%)
½ dl
Ägg
2 st
(Ägg)
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Pak choy
1 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 599 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Protein: 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går även bra att koka äggen ca 7 min och servera löskokta ägg!

Hetta upp neutral olja och seasmolja i en kastrull. Lägg chili flakes, pressad vitlök och salt i en skål. Slå över den varma oljan och blanda runt ordentligt. 
 Skala och skiva ingefära och vitlök. Hetta upp sesamolja i en rymlig kastrull och fräs ingefära och vitlök ca 1 min. Tillsätt soja- och ingefärssås, grönsaksbuljong och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 20 min. Smaka av med vitvinsvinäger.
Skär ostronskivling i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek svampen med sesamfrön ca 4 min. Ta från värmen och blanda ner soja- och ingefärssås. Låt dra tills steg 6.
Blanda vatten och ättiksprit i en skål. Knäck försiktigt i äggen. Låt stå minst 5 min. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Häll ner äggen med ättiksvattnet i det kokande vattnet. Låt sjuda ca 3 min, plocka upp äggen och lägg på ett fat.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skär pak choy i mindre bitar. 
Fördela nudlar, pak choy, marinerad svamp och pocherade ägg i två skålar. Slå över den varma buljongen. Toppa med koriander och chiliolja. Servera direkt!
Smaklig måltid!