Buldak - Eldkyckling med gochujang, mozzarella, sesamfrön och koreansk coleslaw

Korea

Utan gluten

Buldak - Eldkyckling

med gochujang, mozzarella, sesamfrön och koreansk coleslaw
4.31 (221)
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • olja
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Jasminris
135 g
Vitkål
150 g
Salt
½ tsk
Morot
1 st
Salladslök
1 förp
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Gochujangpasta
1 msk
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
½ tsk
Socker
1 msk
Majsstärkelse
1 tsk
Vatten
1 dl
Kycklingfilé
300 g
Olja
Salt
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 751 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 84 g
  • Protein: 56 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har ni ingen stekpanna som tål ugnsvärme? Lägg då över kycklinggrytan i en ugnsform och gratinera.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål. 
 Finstrimla vitkål och lägg i en rymlig bunke. Blanda med salt så att kålen mjuknar. Skala och finstrimla morot. Strimla salladslök (lägg undan lite till servering). Blanda ner morot, salladslök, vitvinsvinäger, socker och sesamolja i bunken med kål.
 Skala och finhacka ingefära och vitlök. Lägg i en skål och blanda med gochujangpasta, japansk soja, vitvinsvinäger, socker, majsstärkelse och vatten.
Skär kycklingfilé i mindre bitar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Stek kycklingen ca 5 min. Krydda med lite salt. Tillsätt ingefärssås och låt sjuda ca 2 min. 
Bryt mozzarella i bitar och strö över kycklinggrytan. Ställ in hela stekpannan (se tips) i övre delen av ugnen och gratinera ca 5 min. 
Strö rostade sesamfrön och finstrimlad salladslök över kycklingpannan. Servera med jasminris och koreansk coleslaw.
Smaklig måltid!