Grillade kycklingspett
med couscous och gurkyoghurt4.16 (1828)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- olivolja
- salt
- grillspett
- vatten
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Tomatpuré
1 msk
Srirachasås
½ förp
Japansk soja
1 msk
Socker
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 ½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Salt
½ tsk
Minutfilé
300 g
Grillspett
4 st
Couscous
125 g
Vatten
2 ½ dl
Rödlök
1 st
Gurka
½ st
Tomat
1 st
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 636 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 64 g
- Protein: 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Blanda tomatpuré och srirachasås i en rymlig bunke. Tillsätt japansk soja, socker, pressad vitlök, olivolja, malen ingefära och salt. Skär minutfilé i bitar. Blanda ner kycklingbitarna i bunken med marinad. Låt vila minst 10 min.
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och lite salt. Häll det varma vattnet över couscousen, täck med plastfolie och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Finhacka rödlök. Skär gurka och tomat i mindre bitar. Lägg i en salladsskål.
Grovriv gurka, pressa ur lite saft. Lägg den rivna gurkan i en bunke. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar.
Trä upp den marinerade kycklingen på grillspett. Stek grillspetten i grill- eller stekpanna med olivolja ca 4 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt.
Blanda ner den kokta couscousen i salladsskålen med grönsaker. Ringla över olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda väl.
Servera nygrillade kycklingspett med couscoussallad och gurkyoghurt.
Smaklig måltid!