Lägre pris
Lägre pris
Enkel korvstroganoff med ris och morot
Rätten saknar betyg
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vetemjöl
- salt
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Falukorv
300 g
Olja
Tomatpuré
1 förp
Vetemjöl
½ msk
Vispgrädde
½ dl
Mjölk
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Morot
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 841 kcal
- Fett: 46 g
- Kolhydrater: 80 g
- Protein: 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka gul lök. Skiva falukorv och skär sedan i centimetertjocka strimlor.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Bryn korven ca 4 min, tills den har fått fin färg. Tillsätt lök och tomatpuré och fräs ytterligare ca 2 min.
Pudra över vetemjöl. Rör ner vispgrädde, mjölk och grönsaksbuljong. Krydda med paprikapulver, torkad oregano, lite salt och nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min. Späd med vatten vid behov om såsen tjocknar.
Skala morot och skär i stavar.
Servera korvstroganoff med basmatiris och morotsstavar.
Smaklig måltid!