Risnudelwok med pannoumi och jordnötter
Utan gluten
Vegetariskt

Risnudelwok med pannoumi och jordnötter

4.13 (842)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • olja
Lime
1 st
Cashewnötter
20 g
(Cashewnötter)
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Socker
1 msk
Chili flakes
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Olja
Risnudlar
½ förp
Morot
1 st
Röd paprika
1 st
Pak choy
1 st
Olja
Cashewnötter
20 g
(Cashewnötter)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 640 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Protein: 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
Skala morot och skär i sneda skivor. Skär röd paprika i mindre bitar. Strimla pak choy. Grovhacka cashewnötter, spara hälften till servering.
Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften. Lägg i en mixerbunke tillsammans med cashewnötter. Tillsätt japansk soja, socker, chili flakes och pressad vitlök. Mixa till en sås med stavmixer. 
Tärna pannoumin i cm-stora bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Stek osten ca 3 min. Lägg upp på en tallrik och spara pannan. 
Hetta upp lite mer olja i den använda stekpannan. Stek morot och röd paprika på hög värme ca 2 min. Tillsätt pak choy, avhällda nudlar och woksås. Låt allt bli varmt.
Servera risnudelwok med grönsaker. Toppa med stekt pannoumi, hackade cashewnötter och resterande chili flakes. Servera direkt.
Smaklig måltid!