Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Black bean curry med jordnötter, mango och koriander
3.95 (486)
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- salt
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Mango
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Svarta bönor
1 förp
Olja
Curry
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Lime
½ st
Salt
Chili flakes
Bulgur
125 g
Koriander
20 g
Cashewnötter
40 g
Romansallad
½ st
Vitvinsvinäger
Chili flakes
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 644 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 83 g
- Protein: 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och tärna mango. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Häll av och skölj svarta bönor. Grovhacka cashewnötter, spara till servering.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, vitlök och curry ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, svarta bönor, coconut cream, vatten och grönsaksbuljong. Sjud ca 5 min.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt limeskal och pressad limesaft till grytan. Sjud ca 2 min. Blanda ner mango. Smaka av med lite salt och chili flakes.
Bryt romansallad i mindre bitar. Lägg i en salladsskål och blanda med lite vitvinsvinäger, chili flakes, salt och nymald svartpeppar.
Strö koriander och hackade cashewnötter över grytan. Servera med bulgur och sallad.
Smaklig måltid!