Lax med kokt potatis, dill och äppelremoulade

ViktVäktarna

Utan gluten
10
Points®värde per portion

Lax med kokt potatis, dill och äppelremoulade

Rätten saknar betyg
Under 30 min
10 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • flytande margarin
  • vitvinsvinäger
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
2 krm
Flytande margarin
1 tsk
Grönt äpple
½ st
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Majonnäs
1 msk
(Ägg)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Curry
2 krm
Småpotatis
400 g
Snackgurka
1 st
Dill
10 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Krydda laxfilé med salt och låt stå till punkt 5.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid. 
 Tärna grönt äpple smått och hacka all dill. Lägg hälften av dillen i en skål, spara resten till servering.
Blanda ned äpple, matyoghurt, majonnäs, vitvinsvinäger, flytande honung och curry i skålen med dill.
 Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Stek laxen ca 3 min per sida, tills den är klar.
 Skiva snackgurka tunt. Servera stekt lax med kokt potatis, äppelremoulade och gurka. Toppa med hackad dill.
Smaklig måltid!