Lax med kokt potatis, dill och äppelremoulade
Rätten saknar betyg
Under 30 min
10 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- flytande margarin
- vitvinsvinäger
Laxfilé
2 st
Salt
2 krm
Flytande margarin
1 tsk
Grönt äpple
½ st
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
Majonnäs
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Curry
2 krm
Småpotatis
400 g
Snackgurka
1 st
Dill
10 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Krydda laxfilé med salt och låt stå till punkt 5.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid.
Tärna grönt äpple smått och hacka all dill. Lägg hälften av dillen i en skål, spara resten till servering.
Blanda ned äpple, matyoghurt, majonnäs, vitvinsvinäger, flytande honung och curry i skålen med dill.
Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Stek laxen ca 3 min per sida, tills den är klar.
Skiva snackgurka tunt. Servera stekt lax med kokt potatis, äppelremoulade och gurka. Toppa med hackad dill.
Smaklig måltid!