Kalorismart
Vegetariskt
Gazpacho med rostad paprika
fetaost, gräslök och surdegsbröd4.02 (99)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Röd paprika
1 st
Cocktailtomater
250 g
Vitlök
1 klyfta
Gul lök
1 st
Kons. körsbärstomater
1 förp
Gurka
½ st
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
½ msk
Rökt chilimix
¼ förp
Socker
½ tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Vatten
½ dl
Surdegspavé
2 st
Gräslök
20 g
Fetaost
50 g
Frömix
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 491 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 57 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Är det en varm sommardag, låt den svalna helt och mixa soppan med några isbitar.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera och ta bort kärnhuset ur röd paprika. Halvera cocktailtomat och hacka vitlök och gul lök. Lägg allt i en rymlig ugnsform (ca 20x30 cm) tillsammans med konserverade körsbärstomater och rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt svalna något (se tips!).
Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen. Strimla gräslök och tärna fetaost.
Hetta upp en torr och het stekpanna och rosta frömix, tills det har fått fin färg.
Skär gurka i mindre bitar och lägg i en bunke med höga kanter. Tillsätt de rostade grönsakerna, rödvinsvinäger, olivolja, rökt chilikrydda, socker, salt, lite nymald svartpeppar och vatten. Mixa ihop med stavmixer och smaka av med lite rödvinsvinäger och salt.
Servera gazpacho i djupa skålar och toppa med fetaost, frömix och gräslök. Servera med surdegspavé.
Smaklig måltid!