Gazpacho med rostad paprika, fetaost, gräslök och surdegsbröd
Kalorismart
Vegetariskt

Gazpacho med rostad paprika

fetaost, gräslök och surdegsbröd
4.02 (99)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Röd paprika
1 st
Cocktailtomater
250 g
Vitlök
1 klyfta
Gul lök
1 st
Kons. körsbärstomater
1 förp
Gurka
½ st
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
½ msk
Rökt chilimix
¼ förp
Socker
½ tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Vatten
½ dl
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Gräslök
20 g
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Frömix
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
491 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
57 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Är det en varm sommardag, låt den svalna helt och mixa soppan med några isbitar.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera och ta bort kärnhuset ur röd paprika. Halvera cocktailtomat och hacka vitlök och gul lök. Lägg allt i en rymlig ugnsform (ca 20x30 cm) tillsammans med konserverade körsbärstomater och rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt svalna något (se tips!).
 Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen. Strimla gräslök och tärna fetaost. 
Hetta upp en torr och het stekpanna och rosta frömix, tills det har fått fin färg. 
 Skär gurka i mindre bitar och lägg i en bunke med höga kanter. Tillsätt de rostade grönsakerna, rödvinsvinäger, olivolja, rökt chilikrydda, socker, salt, lite nymald svartpeppar och vatten. Mixa ihop med stavmixer och smaka av med lite rödvinsvinäger och salt. 
Servera gazpacho i djupa skålar och toppa med fetaost, frömix och gräslök. Servera med surdegspavé.
Smaklig måltid!