Bjärekyckling med citronsky, rostat vitlökssmör och tomatsallad
Laktosfri

Bjärekyckling med citronsky, rostat vitlökssmör och tomatsallad

Rätten saknar betyg
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • socker
  • smör, rumsvarmt
  • vitvinsvinäger
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bjäre kycklingfilé
400 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vatten
2 ½ dl
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Socker
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Citron
½ st
Tomat
3 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Citron
½ st
Salt
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Smör, rumsvarmt
30 g
(Mjölk)
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
½ krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 563 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Protein: 52 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Lägg småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Lägg 2 oskalade vitlöksklyftor till vitlökssmöret på sidan av plåten. Rosta allt i övre delen av ugnen ca 25 min.
 Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek kycklingen ca 5 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen (under potatisen) ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Spara stekpannan till citronskyn.
 Tillsätt eventuellt lite extra smör till den använda stekpannan. Pudra ner vetemjöl och vispa ner vatten, kinesisk soja, socker och kycklingbuljong. Sjud ca 5 min. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Smaksätt skyn med rivet citronskal och pressad saft från halva citronen.
 Skär tomat i mindre bitar. Lägg i en skål tillsammans med ruccola och blanda med olivolja, pressad citronsaft, salt och nymald svartpeppar.
 Skala de rostade vitlöksklyftorna. Lägg i en skål tillsammans med rumstempererat smör, vitvinsvinäger och salt. Mosa ihop allt med en gaffel.
Servera kyckling med citronsky, rostat vitlökssmör, potatis och tomatsallad.
Smaklig måltid!