Fläskkotlett med champinjonsås och ugnsrostad potatis

Fläskkotlett med champinjonsås och ugnsrostad potatis

4.24 (303)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Torkad timjan
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Olivolja
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Salt
Svartpeppar
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Morötter
300 g
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 621 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om alla gillar svamp går det lika bra att vända ner den stekta svampen i såsen!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skiva champinjoner och hacka bananschalottenlök. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Skala och skär morötter i stavar.
 Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Dela de stora potatisarna. Ringla över lite olivolja. Blanda med torkad timjan, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 22 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör och olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt. Lägg över på ett fat och spara stekpannan. 
 Hetta upp smör i den använda stekpannan. Fräs skivade champinjoner och lök ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde och mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad köttbuljong, kinesisk soja, lite salt och nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt. Lägg tillbaka köttet i pannan och låt allt bli varmt.
Servera fläskkotletter med ugnsrostad potatis, champinjonsås, mixsallad och morotsstavar. 
Smaklig måltid!