Laktosfri
Utan gluten
Halstrad lättgravad lax med hovmästarpotatis och krispig fänkålssallad
4.25 (1192)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- socker
- olja
- vitvinsvinäger
- vatten
- svartpeppar
Laxfilé
2 st
Salt
1 tsk
Socker
1 tsk
Olja
Senap
2 msk
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 msk
Olja
1 msk
Dill
10 g
Salt
Svartpeppar
Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Rädisor
1 förp
Fänkål
1 st
Dill
10 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 607 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 47 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Lägg laxfilé på en tallrik och gnid in med salt och socker. Låt stå i rumstemperatur ca 15 min.
Halvera och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Blanda senap, socker, vitvinsvinäger och vatten i en rymlig bunke. Vispa ner neutral olja, lite i taget. Finhacka dill och blanda ner i bunken. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finhacka rödlök och skiva rädisor. Blanda ner i bunken med hovmästardressing tillsammans med kokt potatis.
Hyvla eller skär fänkål så tunt som möjligt (gärna på mandolin). Grovhacka dill. Lägg allt i en skål och blanda med vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Torka bort överflödig saltblandning från laxen. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek de gravade laxfiléerna på ena sidan ca 1 min, de ska få en karamelliserad stekyta men inte bli brända. Vänd på laxbitarna. Sänk värmen till medelvärme och låt fisken steka klart, ca 4 min.
Servera halstrad lättgravad lax med hovmästarpotatis och fänkålssallad.
Smaklig måltid!