Vegetariskt
Okonomiyaki - Japansk kålpannkaka med sojapicklad svamp, rostade sesamfrön och salladslök
3.94 (538)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- vitvinsvinäger
- socker
- vetemjöl
- mjölk
- salt
- olja
Champinjoner
125 g
Japansk soja
½ förp
Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
1 ½ msk
Socker
1 msk
Sesamfrön
1 förp
Salladslök
1 förp
Rädisor
1 förp
Koriander
20 g
Majonnäs
½ dl
Teriyakisås
1 förp
Vetemjöl
1 ¼ dl
Mjölk
1 dl
Ägg
3 st
Salt
1 krm
Vitkål
250 g
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 635 kcal
- Fett: 34 g
- Kolhydrater: 59 g
- Protein: 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Kvarta champinjoner. Koka upp japansk soja, vatten, vitvinsvinäger och socker i en liten kastrull. Tillsätt svampen och låt koka ca 1 min. Dra från värmen och låt stå till servering.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg i en liten skål.
Finstrimla salladslök och skiva rädisor så tunt som möjligt. Lägg i en bunke med iskallt vatten.
Vispa ihop vetemjöl, mjölk, ägg och salt till en pannkakssmet i en rymlig bunke. Finstrimla vitkål och blanda ner i smeten.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek pannkakssmeten ca 3 min per sida, tills den är gyllenbrun.
Grovhacka koriander (även stjälken). Häll av salladslök och rädisor.
Dela på pannkakan, så att det blir 2 halvor. Lägg upp på tallrik och ringla över majonnäs och teriyakisås. Toppa med sojapicklad svamp, rostade sesamfrön, rädisor, salladslök och koriander.
Smaklig måltid!