Pasta med mandel- och ärtpesto, broccoli och ruccola

ViktVäktarna

Vegetariskt
11
Points®värde per portion

Pasta med mandel- och ärtpesto, broccoli och ruccola

Rätten saknar betyg
Under 30 min
10 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
Spaghetti
125 g
(Vete)
Broccoli
1 st
Cocktailtomater
125 g
Ruccola
30 g
Tanelli hårdost
1 st
(Mjölk, Laktos)
Citron, skal och saft
½ st
Gröna ärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Mandelspån
15 g
(Mandel)
Babyspenat
30 g
Olja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3. Dela broccoli i mindre buketter. Halvera cocktailtomater.
 Finriv tanelliost. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg gröna ärtor i ett durkslag, doppa ner det i pastakastrullen och låt vara i ½ min.  
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolibuketterna koka med de sista 2 minuterna. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Lägg gröna ärtor i en mixerbunke, men spara ca ½ dl gröna ärtor till steg 5. Tillsätt pressad vitlök, mandelspån, citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk) och babyspenat, neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa ihop till en pesto med stavmixer.
Blanda avrunnen pasta och broccoli med mandel- och ärtpesto, resten av ärtorna och det sparade pastavattnet lite i taget till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera pasta med mandel- och ärtpesto och broccoli. Toppa med ruccola och cocktailtomater. 
Smaklig måltid!