Svamprisotto med kalkonbacon, parmesan och ruccola
3.97 (295)
Under 40 min
7 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- vitvinsvinäger
- olja
Vatten
6 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Kycklingbuljong
1 påse
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
200 g
Kalkonbacon
100 g
Parmesanost, (10 g)
½ bit
Olja
½+½ tsk
Risottoris
150 g
Ruccola
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten, vitvinsvinäger och kycklingbuljong i en kastrull. Håll buljongen varm.
Finhacka schalottenlök. Skiva champinjoner och kalkonbacon. Finriv parmesanost.
Hetta upp ½ tsk neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs kalkonbacon ca 3 min, tills den fått fin färg och är knaprig. Lägg upp på en tallrik.
Fräs schalottenlök i stekgrytan tills den mjuknat. Tillsätt ½ tsk neutral olja till grytan och fräs champinjoner ca 3 min, tills de har fått fin färg. Blanda ner risottoris och fräs ytterligare ca 2 min.
Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Blanda ner bacon och hälften av den rivna parmesanosten i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera bacon- och svamprisotton toppad med resten av den rivna parmesanen och ruccola.
Smaklig måltid!