Grekiska fläskfärsbullar med citron, krämig gurksallad och bulgur
4.05 (240)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
 - Mjölk·
 - Vete
 
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
 - olivolja
 - salt
 - svartpeppar
 
Citron, zest
1 st
Ströbröd
½ förp
Mjölk
½ dl
Salt
½ tsk
Örtmix
½ förp
Fläskfärs
250 g
Olivolja
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Bulgur
125 g
Röd paprika
1 st
Mixsallad
65 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
 - 626 kcal
 - Fett:
 - 34 g
 - Kolhydrater:
 - 48 g
 - Protein:
 - 33 g
 
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en bunke. Blanda ner ströbröd, mjölk, salt, örtmix och fläskfärs. Forma färsen till ca 10 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna runtom ca 7 min, tills de är helt genomstekta.
 Tärna snackgurka. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Skär röd paprika i stavar och lägg på ett litet fat. Klyfta den använda citronen. Lägg upp mixsallad i en serveringsskål. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera grekiska fläskfärsbullar med bulgur, gurkyoghurt, sallad, paprika och citronklyfta.
Smaklig måltid!
