30-40
Laktosfri
Utan gluten
Citronstekt Bjärekyckling med rotfrukts pot-au-feu och gremolata
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- selleri
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- vatten
- smör
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Gremolata
Bladpersilja
10 g
Vitlök
½ klyfta
Citron, zest
1 st
Olivolja
2 msk
Salt
½ krm
Rotfrukts pot au feu
Potatis
400 g
Morot
1 st
Rotselleri (Selleri)
300 g
Kycklingbuljong
1 påse
Vatten
4 ½ dl
Smör (Mjölk)
20 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Citronstekt kyckling
Kycklingfilé
400 g
Salt
½ tsk
Smör (Mjölk)
Citron, saft
1 st
Svartpeppar
Till servering
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 632 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 46 g
- Protein 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna en stektermometer (innertemp 72°C)!
- Gremolata: Finhacka bladpersilja och vitlök. Lägg i en skål. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner citronzest i skålen tillsammans med olivolja och salt.
- Rotfrukts pot-au-feu: Halvera potatis. Skala och skär morot i grova bitar. Skala och skär rotselleri i kuber. Koka upp vatten och kycklingbuljong i en rymlig kastrull. Lägg ner potatis och låt koka ca 10 min under lock. Tillsätt rotselleri och morot och låt allt koka ytterligare ca 15 min.
- Citronstekt kyckling: Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek kycklingfiléerna ca 4 min per sida. Pressa i saften från den använda citronen och tillsätt en extra klick smör. Ös kyckling med citronsmöret ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Rotfrukts pot-au-feu: Lyft upp alla rotfrukter och potatis med en hålslev och lägg på ett fat, eller sila ner buljongen i en annan kastrull. Tillsätt smör och vitvinsvinäger till buljongen och mixa ihop med stavmixer. Lägg tillbaka rotfrukterna i den smörade buljongen.
- Skär upp kycklingen i skivor. Lägg upp buljongkokta rotfrukter och smörad buljong i djupa tallrikar. Servera med citronstekt kyckling och gremolata. Toppa med resten av persiljan.