Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete,
- valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- vitvinsvinäger
- socker
- balsamvinäger
- vatten
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Salade de betterave
Belugalinser
125 g
Kokt rödbeta
½ förp
Olivolja
Rosmarin/timjan mix
¼ förp
Salt
1 krm
Rödlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Fikon
1 st
Romansallad
½ st
Valnötter (Valnötter)
15 g
Dijonviniagrette
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
¼ förp
Socker
½ msk
Olivolja
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Surdegskrutonger
Surdegspavé (Vete)
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Rosmarin/timjan mix
¼ förp
Chèvre chaud
Surdegspavé (Vete)
1 st
Chèvre (Mjölk, Laktos)
100 g
Flytande honung
1 förp
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 782 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 87 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd de undre halvorna av surdegspavé till Chèvre chaud och gör krutonger på de övre bitarna!
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Salade de betterave: Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
- Klyfta rödbetor och lägg i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och krydda med rosmarin/timjan mix och salt. Rosta på ett galler lång ner i ugnen ca 15 min.
- Skiva rödlök tunt. Lägg i en salladsskål och blanda med lite vitvinsvinäger. Blanda ihop med händerna och låt dra. Klyfta fikon. Strimla romansallad grovt.
- Dijonviniagrette: Blanda dijonsenap, socker, olivolja, balsamvinäger, vatten, salt och lite nymald svartpeppar i en mixerbunke. Mixa ihop med stavmixer.
- Surdegskrutonger: Skär surdegspavé i små tärningar (se tips). Lägg på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, rosmarin/timjan mix och salt.
- Chèvre Chaud: Halvera chèvre till två delar (spola kniven i varm vatten för ett jämnt snitt). Lägg brödet med snittsidan uppåt på plåten med bakplåtspapper och ringla över rikligt med olivolja. Toppa med en bit chèvre på varje brödskiva och ringla över honung. Gratinera högt upp i ugnen ca 8 min, tills osten och krutongerna fått fin färg.
- Salade de betterave: Blanda kokta belugalinser med rostade rödbetor och dijonviniagrett i salladsskålen med rödlök. Vänd ner romansallad, krutonger och valnötter. Toppa med fikon.
- Servera Salade de betterave med Chèvre Chaud. Et voilà, bon appétit et bonne soirée!