Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Tabbouleh
Bulgur (Vete)
125 g
Grönsaksbuljong
½ påse
Bladpersilja
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Gurka
½ st
Tomat
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Äppeltzatziki
Rött äpple
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Stekt pannoumi
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 539 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 48 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Tabbouleh: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt grönsaksbuljong istället för salt.
- Äppeltzatziki: Grovriv äpple och lägg i en skål. Rör ner matyoghurt, pressad vitlök och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Tabbouleh: Finhacka bladpersilja och bananschalottenlök. Tärna gurka och tomat. Lägg allt i en skål och blanda ner nykokt bulgur, lite olivolja, vitvinsvinäger och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Stekt pannoumi: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Tärna pannoumi och stek ca 3 min, tills osten fått fin färg.
- Servera nystekt pannoumi med tabbouleh och äppeltzatziki.