Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Chorizoragu
Gul lök
1 st
Röd chili
½ st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Chorizofärs (Svaveldioxid)
200 g
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Till servering
Fetaost (Mjölk)
50 g
Ruccola
30 g
Rädisor
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 687 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Förberedelse: Tärna gul lök. Smula fetaost. Skiva röd chili, kärna ut chilin om du önskar mindre hetta.
- Koka pastan enligt angivelse på förpackningen.
- Chorizoragu: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs chorizofärs ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, röd chili, gul lök och cocktailtomater. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner tomatpuré, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Blanda nykokt pasta med chorizoragu. Lägg upp rädisor i en skål. Servera pastan toppad med smulad fetaost och ruccola.