Spansk fläskkotlett i paprikasås med pasta
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- socker
- salt
- svartpeppar
- sparat pastavatten
Paprikasås
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Socker
1 krm
Kycklingbuljong
1 påse
Rökt chilikrydda
1 tsk
Paprikapulver
1½ tsk
Salt
Svartpeppar
Sparat pastavatten
ca 1 dl
Spansk fläskkotlett
Grön paprika
1 st
Fläskkotlett
300 g
Neutral olja
1 tsk
Rökt chilikrydda
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
125 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Förberedelser: Hacka gul lök och vitlök. Skär grön paprika i mindre bitar. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i tunna strimlor.
- Paprikasås: Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, socker, kycklingbuljong, rökt chilikrydda och paprikapulver. Koka upp och låt sjuda under lock ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Mixa till en slät sås direkt i grytan med en stavmixer.
- Till servering: Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavatten, när du häller av pastan.
- Spansk fläskkotlett: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och bryn fläskkotlett och grön paprika ca 3 min. Krydda med rökt chilikrydda, salt och nymald svartpeppar.
- Paprikasås: Lägg ner det stekta köttet och grön paprika i grytan med paprikasåsen. Sjud ytterligare ca 1 min. Späd med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Smaka av med lite salt.
- Servera stekt fläskkotlett i paprikasås med pasta.