Dillstekt torsk med potatis och äppelremoulade
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- flytande margarin
- vitvinsvinäger
Dillstekt torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Dill
10 g
Flytande margarin
½ msk
Till servering
Potatis
400 g
Snackgurka
1 st
Äppelremoulade
Grönt äpple
½ st
Dill
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Majonnäs (Ägg)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Curry
2 krm
Salt
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Dillstekt torsk: Krydda torskfilé med salt och låt stå till punkt 5.
- Till servering: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid.
- Äppelremoulade: Tärna grönt äpple smått och hacka all dill. Lägg hälften av dillen i en skål, spara resten till punkt 5.
- Blanda ned äpple, matyoghurt, majonnäs, vitvinsvinäger och curry i skålen med dillen. Smaka av med lite salt.
- Dillstekt torsk: Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Stek torsken ca 2 min per sida, tills den är klar. Strö resten av dillen över fisken i pannan.
- Till servering: Skiva gurka tunt. Servera dillstekt torsk med kokt potatis, äppelremoulade och gurka.