Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vetemjöl
- socker
- salt
- vitvinsvinäger
- vatten
Tofu curry
Tofu (Sojabönor)
230 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Broccoli
1 st
Neutral olja
2 msk
Massaman currypasta
½ förp
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Socker
2 tsk
Salt
½ tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Vatten
3 dl
Coconut cream
1 förp
Jasminris
Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
- Energi 715 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skär tofu i tärningar (ca 2x2 cm). Pressa ur vätskan ur tofun mellan hushållspapper eller en kökshandduk. Finhacka gul lök och vitlök. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt.
- Tofu curry: Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs lök och vitlök ca 1 min. Tillsätt massaman currypasta och fräs ytterligare ca 2 min. Pudra över vetemjöl och rör om. Blanda ner socker, salt, vitvinsvinäger och vatten. Koka ca 3 min.
- Tillsätt tofun och broccolin till grytan, sjud ca 2 min. Rör ner coconut cream. Koka upp och smaka av med salt.
- Servera tofu curry med jasminris.