Tofu curry med kokos och broccoli
20-30
Lägre pris
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Tofu curry med kokos och broccoli

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vetemjöl
  • socker
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • vatten

Tofu curry

Tofu (Sojabönor)
230 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Broccoli
1 st
Neutral olja
2 msk
Massaman currypasta
½ förp
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Socker
2 tsk
Salt
½ tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Vatten
3 dl
Coconut cream
1 förp

Jasminris

Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 715 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skär tofu i tärningar (ca 2x2 cm). Pressa ur vätskan ur tofun mellan hushållspapper eller en kökshandduk. Finhacka gul lök och vitlök. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt.
  3. Tofu curry: Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs lök och vitlök ca 1 min. Tillsätt massaman currypasta och fräs ytterligare ca 2 min. Pudra över vetemjöl och rör om. Blanda ner socker, salt, vitvinsvinäger och vatten. Koka ca 3 min. 
  4. Tillsätt tofun och broccolin till grytan, sjud ca 2 min. Rör ner coconut cream. Koka upp och smaka av med salt.
  5. Servera tofu curry med jasminris.