Spaghetti med gräddig tomatsås, parmesan och kalkonbacon
20-30
Lägre pris

Spaghetti med gräddig tomatsås, parmesan och kalkonbacon

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten

Tomat- och parmesansås

Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Riven parmesan (Mjölk)
25 g

Till servering

Spaghetti (Vete)
200 g
Kalkonbacon
100 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 642 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Tomat- och parmesansås: Finhacka gul lök och tärna tomat. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och tomat ca 2 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt tomatpuré, vatten och vispgrädde. Låt sjuda ca 5 min. Blanda ner riven parmesanost och mixa såsen slät med stavmixer. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. 
  3. Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen.
  4. Till servering: Strimla kalkonbacon och stek frasig i en stekpanna med olivolja. Låt rinna av på lite hushållspapper. Grovhacka ruccola. 
  5. Blanda nykokt pasta med ruccola och tomat- och parmesansås. Lägg upp i tallrikar och toppa med riven parmesan och stekt kalkonbacon. Servera direkt!