Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Tomat- och parmesansås
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Till servering
Spaghetti (Vete)
200 g
Kalkonbacon
100 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 642 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Tomat- och parmesansås: Finhacka gul lök och tärna tomat. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och tomat ca 2 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt tomatpuré, vatten och vispgrädde. Låt sjuda ca 5 min. Blanda ner riven parmesanost och mixa såsen slät med stavmixer. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
- Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen.
- Till servering: Strimla kalkonbacon och stek frasig i en stekpanna med olivolja. Låt rinna av på lite hushållspapper. Grovhacka ruccola.
- Blanda nykokt pasta med ruccola och tomat- och parmesansås. Lägg upp i tallrikar och toppa med riven parmesan och stekt kalkonbacon. Servera direkt!