30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Island stew med sötpotatis, lime och crunchy corn topping
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Island stew
Gul lök
1 st
Sötpotatis
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Svarta bönor
½ förp
Olivolja
1 msk
Curry
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Babyspenat
30 g
Lime, saft
1 st
Salt
¼ tsk
Svartpeppar
Crispy corn topping
Svarta bönor
½ förp
Majs
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
½ tsk
Koriander
20 g
Röd chili
½-1 st
Nachochips
50 g
Lime, skal
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 629 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 15 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili kan variera i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Förberdelser: Finhacka gul lök. Skala och tärna sötpotatis. Skala och finriv ingefära och vitlök. Häll av och skölj svarta bönor. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet.
- Island stew: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs gul lök ca 2 min. Blanda ner ingefära, vitlök och curry, fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong, låt koka upp och tillsätt sötpotatis. Låt grytan koka ca 10 min.
- Vänd ner hälften av bönorna och koka ytterligare ca 2 min. Ta grytan från värmen och rör ner babyspenat och pressad limesaft. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
- Crispy corn topping: Häll av och skölj majs. Lägg resten av de svarta bönorna och majs på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min.
- Finhacka koriander. Skiva röd chili tunt (se tips!). Blanda rostade bönor och majs med nachochips direkt på plåten. Toppa med koriander, limeskal och röd chili.
- Servera Island stew med crispy corn topping.