Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- vatten
- socker
Kyckling i röd curry
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Neutral olja
Minutbitar
300 g
Salt
½ tsk
Röd currypasta
½ förp
Coconut cream
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Vatten
1 dl
Socker
1 tsk
Majsstärkelse
½ msk
Till servering
Äggnudlar (Ägg, Vete)
125 g
Lime
½ st
Hackade jordnötter (Jordnötter)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 614 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 63 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Förberedelser: Klyfta bananschalottenlök och röd paprika. Koka upp lättsaltat vatten till steg 5.
- Kyckling i röd curry: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kyckling minutbitar med salt på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg.
- Tillsätt lök, paprika och röd currypasta. Fräs ytterligare ca 2 min.
- Rör ner coconut cream, kycklingbuljong, vatten och socker. Koka upp och sjud ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Rör ut majsstärkelse med lika delar vatten och rör ner i pannan.
- Till servering: Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Klyfta lime.
- Servera kyckling i röd currysås med nudlar och limeklyfta. Toppa med hackade jordnötter.