Wraps med rostad sötpotatis och het mandelkräm
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Till servering
Fetaost (Mjölk)
25 g
Isbergssallad
½ st
Salladslök
1 förp
Tomat
1 st
Tortillabröd (Vete)
2 st
Mandelspån (Mandel)
10 g
Rostad sötpotatis
Sötpotatis
1 st
Neutral olja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Het mandelkräm
Tomat
1 st
Röd paprika
1 st
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Mandelspån (Mandel)
15 g
Rökt chilikrydda
½ tsk
Salt
1 krm
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du äta flera tortillabröd har de 4 Points per styck.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Till servering: Lägg in fetaosten i frysen.
- Het mandelkräm: Kärna ur tomat. Halvera och kärna ur röd paprika.
- Rostad sötpotatis: Tärna sötpotatis i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper tillsammans med halverad röd paprika och blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills de har fått fin färg och är mjuka.
- Het mandelkräm: Hetta upp neutral olja i en liten kastrull. Fräs pressad vitlök och mandel ca 1 min, tills de fått lite färg. Tillsätt tomat, hälften av den rostade paprikan, rökt chilikrydda och salt. Låt fräsa ihop ca 5 min. Mixa med stavmixer till en kräm.
- Till servering: Strimla isbergssallad, salladslök och resten av den rostade paprikan. Tärna tomat.
- Värm gärna tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna.
- Fyll varma tortillabröd med isbergssallad, rostad sötpotatis, mandelkräm, rostad paprika, tomat, salladslök och mandelspån. Grovriv fetaost över. Rulla ihop och ät direkt.