Asiatiska salladswraps med färs och nudlar
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
Asiatisk färspanna
Morot
2 st
Röd paprika
1 st
Mynta
20 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Neutral olja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Salt
Till servering
Äggnudlar, (62,5 g) (Ägg, Vete)
½ förp
Romansallad
½ st
Srirachasås
½ förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten, låt rinna av och klipp dem i mindre bitar. Ställ åt sidan.
- Förberedelser: Skala och skär morötter i tunna strimlor och skiva paprika tunt. Grovhacka mynta. Skala och finriv ingefära och vitlök. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Bryt blad från romansallad.
- Asiatisk färspanna: Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek nötfärsen ca 6 min, tills färsen fått fin färg och är helt genomstekt.
- Tillsätt röd paprika, morot, vitlök och ingefära, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner japansk soja, rivet limeskal, pressad limesaft och avhällda nudlar i pannan, låt allt bil varmt. Vänd ner mynta. Smaka av med lite soja.
- Fyll salladsblad med färs- och nudelröran toppa med srirachasås (efter egen smak). Servera direkt.