30-40
Utan gluten
Ugnsbakad torsk med brynt smör, potatismos, dill och gröna ärtor
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mjölk
- smör
- salt
- svartpeppar
Potatismos
Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Smör (Mjölk)
20 g
Salt
Svartpeppar
Ugnsbakad torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Gröna ärtor
Dill
20 g
Smör (Mjölk)
Gröna ärtor
1 förp
Salt
Till servering
Citron
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 522 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 45 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 140°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
- Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Brynt smör: Smält smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg och nötaktig doft är det klart. Häll över smöret i en värmetålig skål.
- Ugnsbakad torsk: Skär torskfilé i portionsbitar och lägg i en smord ugnsform. Krydda med salt. Tillaga ca 15 min i mitten av ugnen.
- Potatismos: Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Gröna ärtor: Grovhacka dill. Hetta upp lite smör i en kastrull. Tillsätt gröna ärtor och fräs ihop ca ½ min. Krydda med salt. Blanda med dill vid servering.
- Klyfta citron. Servera ugnsbakad torsk med potatismos, brynt smör, ärtor och citronklyfta.