Ugnsbakad torsk med brynt smör, potatismos, dill och gröna ärtor
30-40
Utan gluten

Ugnsbakad torsk med brynt smör, potatismos, dill och gröna ärtor

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • smör
  • salt
  • svartpeppar

Potatismos

Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Smör (Mjölk)
20 g
Salt
Svartpeppar

Ugnsbakad torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm

Gröna ärtor

Dill
20 g
Smör (Mjölk)
Gröna ärtor
1 förp
Salt

Till servering

Citron
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 522 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 45 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 140°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
  2. Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Brynt smör: Smält smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg och nötaktig doft är det klart. Häll över smöret i en värmetålig skål.
  4. Ugnsbakad torsk: Skär torskfilé i portionsbitar och lägg i en smord ugnsform. Krydda med salt. Tillaga ca 15 min i mitten av ugnen.
  5. Potatismos: Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Gröna ärtor: Grovhacka dill. Hetta upp lite smör i en kastrull. Tillsätt gröna ärtor och fräs ihop ca ½ min. Krydda med salt. Blanda med dill vid servering.
  7. Klyfta citron. Servera ugnsbakad torsk med potatismos, brynt smör, ärtor och citronklyfta.