Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- balsamvinäger
- vatten
- salt
- neutral olja
Till servering
Jasminris
135 g
Woksås
Socker
1 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Vatten
1 msk
Kung pao chicken
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Salt
Majsstärkelse
2 msk
Neutral olja
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
- Energi 653 kcal
- Fett 14 g
- Kolhydrater 87 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Woksås: Blanda ihop socker, kinesisk soja, japansk soja, balsamvinäger och vatten i en skål.
- Förberedelser: Finhacka ingefära och vitlök. Skär paprika i mindre bitar. Klyfta gul lök.
- Skär kycklinginnerfilé i mindre bitar. Krydda med salt. Lägg kycklingen i en bunke och blanda med majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek den panerade kycklingen ca 4 min, tills den är helt genomstekt. Låt rinna av på lite hushållspapper.
- Kung pao chicken: Torka ur den använda woken. Tillsätt eventuellt lite extra olja. Stek ingefära, vitlök, lök och paprika ca 2 min. Blanda ner den stekta kycklingen, woksås och cashewnötter. Fräs ihop ca 1 min.
- Servera kung pao chicken med jasminris.