30-40
Utan gluten
Psari plaki - Tomatbräserad torsk med oliver, fetaost, oregano och citronris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- salt
- socker
- svartpeppar
Citron- och oreganoris
Basmatiris
135 g
Olivolja
½ msk
Vatten
2 ½ dl
Salt
1 krm
Citron
1 st
Oregano
10 g
Tomatsås
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
2 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Örtmix
1 förp
Salt
½ tsk
Socker
¾ tsk
Lagerblad
1 st
Tomatbräserad torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Snackoliver
1 förp
Fetaost (Mjölk)
50 g
Oregano
10 g
Mixsallad
Mixsallad
65 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 782 kcal
- Fett 37 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Citron- och oreganoris: Lägg basmatiris i en liten kastrull. Tillsätt olivolja och blanda runt. Tillsätt vatten och salt. Koka upp, sänk sedan värmen och koka klart under lock. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Finhacka oregano. Blanda det kokta riset med lite extra olivolja, citronzest och oregano precis innan servering.
- Tomatsås: Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 5 min på medelvärme. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, lagerblad, örtmix, salt och socker. Låt sjuda ca 10 min.
- Tomatbräserad torsk: Lägg torskfilé i en ugnsform och blanda med lite olivolja. Krydda med salt och svartpeppar. Häll tomatsås över fisken och fördela kalamataoliver runt om. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min.
- Mixsallad: Lägg upp mixsallad i en skål och dressa med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Klyfta den använda citronen. Smula fetaost och strö över den tomatbräserade fisken. Toppa med färsk oregano och servera med mixsallad, citron- och oreganoris och citronklyfta.