30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Massaman grönsakscurry med vitlöksstekt blomkål och jordnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Jasminris
Jasminris
135 g
Massaman grönsakscurry
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Bakpotatis
1 st
Lime
1 st
Massaman currypasta
½ förp
Coconut cream
1 förp
Neutral olja
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Vitlöksstekt blomkål
Blomkål
½ st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
Salt
Svartpeppar
Till servering
Koriander
20 g
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 755 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 108 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelse Massaman grönsakscurry: Skiva gul lök och vitlök. Skär röd paprika och tomat i mindre bitar. Skala och skär bakpotatis i tärningar (ca 2x2 cm). Halvera lime.
- Massaman grönsakscurry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök ca 1 min. Tillsätt bakpotatis, paprika, vitlök och massaman curry. Fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt vatten, coconut cream och smulad grönsaksbuljong. Koka ca 15 min tills potatisen är mjuk. Tillsätt tomaterna. Smaka av med salt och pressad limesaft.
- Vitlöksstekt blomkål: Halvera blomkål och skär i cm-tjocka skivor. Skala och skiva vitlök tunt. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek blomkålen ca 2 min per sida. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Grovhacka koriander. Servera Massaman grönsakscurry med vitlöksstekt blomkål och jasminris. Toppa med koriander och hackade jordnötter.