25-35
9
Points®värde per portion
Kyckling i limesås med jasminris och pak choy
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- socker
Jasminris
Jasminris
1 dl
Kyckling i limesås
Pak choy
1 st
Kycklingfilé
300 g
Lime
1 st
Neutral olja
1+1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1 dl
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Socker
½ tsk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du två stekpannor, så kan du med fördel steka pak choy till servering!
- Jasminris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Kyckling i limesås: Bryt av bladen på pak choy. Hetta upp 1 tsk neutral olja i en rymlig stekpanna och stek pak choy på hög värme ca 2 min (se tips!). Krydda med lite salt. Lägg över på ett fat och spara stekpannan.
- Strimla kycklingfilé. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet.
- Hetta upp 1 tsk neutral olja i den använda stekpannan. Bryn kycklingen ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Pressa ner vitlök och låt steka med 30 sekunder under omrörning. Tillsätt vatten, minifraiche, kycklingbuljong, kinesisk soja och socker. Koka upp och låt sjuda ca 5 min, rör om lite då och då. Smaka av med rivet limeskal och pressad limesaft.
- Servera kycklingen med jasminris och pak choy.