Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- socker
- ättiksprit (12%)
- olivolja
- vatten
- rödvinsvinäger
- svartpeppar
Chilipicklad gurksalsa
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Röd chili
½-1 st
Salt
½ tsk
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Refried beans
Svarta bönor (190 g)
1 förp
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Three spices
½ påse
Tomatpuré
½ msk
Vatten
½ dl
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Chorizofärs
Chorizofärs (Svaveldioxid)
200 g
Olivolja
Till servering
Koriander
20 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 670 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Chilipicklad gurksalsa: Tärna gurka smått. Finhacka rödlök. Skiva chili tunt (tänk på att chili kan variera i styrka, använd efter smak). Lägg allt i en skål och blanda ner salt, socker och ättiksprit. Låt stå till servering, rör om då och då.
- Refried beans: Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka rödlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 1 min. Tillsätt bönor, three spices, tomatpuré, vatten, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min, tills det kokat ihop till en krämig konsistens.
- Chorizofärs: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek chorizofärs ca 4 min, tills den är helt genomstekt och krispig.
- Grovhacka koriander. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en het, torr stekpanna. Fyll de varma tortillabröden med refried beans, chorizofärs, chilipicklad gurksalsa, lite matyoghurt och koriander.