ViktVäktarna
Kalorismart
Stekt fläskkotlett med rostade rotfrukter och enkel bearnaise
4.16 (62)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Palsternacka
300 g
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
2 krm
Snackgurka
1 st
Rödlök
½ st
Romansallad
1 st
Cocktailtomater
125 g
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 tsk
Smör
½ msk
Vetemjöl
1 tsk
Mjölk
1½ dl
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ förp
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 498 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 41 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala palsternacka och morot. Klyfta palsternacka och morot och lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt, blanda väl. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna mjuknat något.
Skiva snackgurka och finhacka rödlök. Bryt romansallad i mindre bitar. Halvera cocktailtomater. Lägg allt i en salladsskål. Krydda med lite salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, vatten, kycklingbuljong och torkad dragon. Låt sjuda ca 4 min, rör om då och då. Smaka av med lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Skär bort eventuell fettkant på köttet. Skiva sedan fläskkotletten i jämntjocka skivor, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Servera stekt fläskkotlett med rostade rotfrukter, sallad och enkel bearnaise.
Smaklig måltid!