Stekt fläskkotlett med rostade rotfrukter och enkel bearnaise

ViktVäktarna

Kalorismart

Stekt fläskkotlett med rostade rotfrukter och enkel bearnaise

4.16 (62)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Palsternacka
300 g
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
2 krm
Snackgurka
1 st
Rödlök
½ st
Romansallad
1 st
Cocktailtomater
125 g
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 tsk
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Mjölk
1½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ förp
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
498 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
41 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skala palsternacka och morot. Klyfta palsternacka och morot och lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt, blanda väl. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna mjuknat något.
 Skiva snackgurka och finhacka rödlök. Bryt romansallad i mindre bitar. Halvera cocktailtomater. Lägg allt i en salladsskål. Krydda med lite salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
 Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, vatten, kycklingbuljong och torkad dragon. Låt sjuda ca 4 min, rör om då och då. Smaka av med lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Skär bort eventuell fettkant på köttet. Skiva sedan fläskkotletten i jämntjocka skivor, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt. 
Servera stekt fläskkotlett med rostade rotfrukter, sallad och enkel bearnaise. 
Smaklig måltid!