Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- mjölk
- rödvinsvinäger
Potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Rostad paprikacrème
Röd paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar
Bifteki
Bladpersilja
10 g
Ströbröd (Vete)
2 msk
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Citron
1 st
Blandfärs
250 g
Olivolja
Grekisk sallad
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Bladpersilja
10 g
Fetaost (Mjölk)
50 g
Torkad oregano
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Snackoliver
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 777 kcal
- Fett 44 g
- Kolhydrater 58 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Potatis: Skär potatis i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, pressad vitlök och salt. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 20 min.
- Rostad paprikacrème: Halvera röd paprika och plocka ut kärnhuset. Lägg paprikahalvorna i en ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills den känns mjuk. Lägg över i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök. Mixa slät med stavmixer. Blanda ner matyoghurt och smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
- Bifteki: Finhacka bladpersilja. Lägg i en rymlig bunke tillsammans med ströbröd, mjölk, salt, spiskummin, torkad oregano och pressad vitlök. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner citronskal och blandfärs i bunken. Forma färsen till 2 biffar.
- Bifteki: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
- Grekisk sallad: Skala och halvera gurka på längden. Skrapa bort kärnhuset och skär gurkan i cm-tjocka skivor. Skär rödlök i tunna skivor. Skär tomat i mindre bitar. Grovhacka bladpersilja. Bryt fetaost i bitar. Lägg allt i en rymlig salladsskål. Blanda med olivolja, rödvinsvinäger, torkad oregano, salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på ett fat och toppa med snacksoliver.
- Klyfta den använda citronen. Servera bifteki med rostad potatis, grekisk sallad, rostad paprikacrème och citronklyfta.