25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Risnudelwok med vegetarisk färs, champinjoner, koriander och jordnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- balsamvinäger
- socker
- salt
- neutral olja
Woksås
Japansk soja (Sojabönor)
1 förp
Vatten
1 dl
Balsamvinäger
1 msk
Socker
½ msk
Salt
1 krm
Srirachasås
½ förp
Majsstärkelse
½ msk
Stekt vegetarisk färs
Neutral olja
Vegetarisk färs
1 förp
Malen ingefära
1 tsk
Salt
1 krm
Tillbehör
Risnudlar
½ förp
Lime
½ st
Koriander
20 g
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp
Wokade grönsaker
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Champinjoner
125 g
Neutral olja
Vitlök
2 klyfta
Näringsvärde per portion
- Energi 629 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 67 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 5.
- Förberedelser: Halvera zucchini på längden och skär i skivor. Skiva rödlök tunt. Kvarta champinjoner. Grovhacka koriander.
- Woksås: Blanda japansk soja, vatten, socker, balsamvinäger, salt och srirachasås i en skål. Vispa ner majsstärkelse.
- Stekt vegetarisk färs: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek vegetarisk färs och malen ingefära ca 3 min. Smaka av med lite salt. Lägg över på ett fat, spara stekpannan.
- Tilbehör: Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Wokade grönsaker: Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner, zucchini och rödlök ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min.
- Rör ner den stekta vegetariska färsen, kokta risnudlar och woksås i pannan. Blanda väl och ta från värmen.
- Servering: Klyfta lime. Toppa vegetarisk risnudelwok med koriander och jordnötter. Servera med limeklyfta.