20-30
0,3 kg CO2e
Vegetariskt
Morot- och ingefärssoppa med chilirostade kikärtor och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- salt
- bakplåtspapper
Morot- och ingefärssoppa
Morötter
300 g
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Coconut cream
1 förp
Vatten
4 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Kikärtskrutonger
Kikärtor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Majsstärkelse
1 msk
Olivolja
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm
Lime cream cheese
Lime
1 st
Cream cheese (Mjölk, Laktos)
½ förp
Salt
½ krm
Till servering
Surdegspavé (Vete)
2 st
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 610 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Baka surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
- Morot- och ingefärssoppa: Slanta morötter och grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs allt ca 2 min.
- Tillsätt pressad vitlök, coconut cream, vatten och grönsaksbuljong. Låt puttra ca 10 min eller tills morötterna är mjuka.
- Kikärtskrutonger: Häll av och skölj kikärtor. Torka med hushållspapper och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med majsstärkelse, olivolja, chili flakes (efter smak) och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min.
- Lime cream cheese: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda limeskal med cream cheese och salt i en skål.
- Morot- och ingefärssoppa: Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och pressad saft från den använda limen.
- Servering: Toppa morot- och ingefärssoppa med kikärtskrutonger och koriander. Servera med surdegspavé och lime cream cheese.