20-30
Laktosfri
Utan gluten
Bowl med sesamstekt nötfärs, sötsyrlig gurka och sojamajonnäs
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- salt
- vitvinsvinäger
- neutral olja
Till servering
Jasminris
135 g
Morot
2 st
Rädisor
1 förp
Sötsyrlig gurka
Socker
2 tsk
Salt
½ krm
Vitvinsvinäger
1 msk
Snackgurka
1 st
Sojamajonnäs
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor)
½ msk
Sesamstekt färs
Neutral olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 833 kcal
- Fett 46 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Sötsyrlig gurka: Blanda socker, salt och vitvinsvinäger i en bunke. Skär gurka i tunna skivor och blanda ner i bunken.
- Sojamajonnäs: Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
- Skala och grovriv morötter. Halvera rädisor.
- Sesamstekt nötfärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek nötfärs och vitlök ca 6 min, tills den fått ordentligt med stekyta och är genomstekt. Blanda ner socker, japansk soja, sesamolja och sesamfrön. Stek ytterligare ca 1 min.
- Lägg ris i botten på två tallrikar. Toppa med sötsyrlig gurka, morötter, rädisor och sesamstekt nötfärs. Servera med sojamajonnäs.